Marion Göransson. Foto: Markus Hjortsman

Malmöbon Marion: ”De ska inte skrämma mig”

Uppdaterad
Publicerad

Natten till fredagen skedde det fjärde mordet på lika många dagar i Malmö. En 24-årig man sköts till döds vid Lindängsplan.

– Men man ska inte visa sig rädd, säger Marion Göransson, boende på Lindängen.

Hon var ute och gick med hunden i natt trots skjutningen, men höll sig borta från polisavspärrningarna för att inte vara i vägen. Hon säger att ”det var massa poliser och massa folk”.

– De ska inte skrämma mig. Man ska inte visa sig rädd. Vi är inte inblandade i gängkriminalitet utan är hederligt folk, säger Marion Göransson.

Våldet i Malmö

”Det gör ont i hjärtat”

Menka Ristic är också boende på Lindängen:

– Nu är det lite för mycket. Man blir orolig, säger hon.

– Det är ungdomar det här. När de är borta finns det en massa andra kvar som sörjer och är ledsna, familjer och vänner. Det gör ont i hjärtat med alla ungdomar som skjuts, fortsätter hon.

Hur är det att bo på Lindängen?

– Folk säger att man ska flytta, men vart ska man flytta? Det här händer ju överallt i hela stan. De som sköts i måndags bodde här men sköts på Värnhem. Det hjälper inte att flytta, säger Menka Ristic.

Stödpersonal på plats

På plats på Lindängen fanns även tio personer från Malmö stad i form av krishanterare och stödpersonal.

– Vi vandrar runt här för att fånga upp och erbjuda hjälp och stöd för de som behöver det, säger Petra Quandt Farkas, enhetschef för socialtjänstområde norr och krisstödssamordnare.

Petra Quandt Farkas. Foto: Markus Hjortsman

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldet i Malmö

Mer i ämnet