Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Karolin Hakims begravning besöktes av hundratals människor. Foto: SVT

Malmöbor: ”Vi vill hedra henne och visa att vi bryr oss”

Publicerad

Flera hundra Malmöbor kom idag till Luftkastellet i Malmö där en öppen ceremoni hölls för att hedra Karolin Hakim som mördades på öppen gata på Ribersborg i augusti.

Två av dem som inte alls kände Karolin Hakim men ändå valt att komma dit, var Malmöborna Nina Wiander och Marie-Christine Persson.

– Vi är här för att hedra Karolin Hakim och visa vårt stöd till familjen. Det var väldigt fint av dem att öppna ceremonin för allmänheten, säger Nina Wiander.

”Viktigt att visa stöd”

– Det har berört mig som kvinna. Och jag tycker det är viktigt att visa sitt stöd, att främmande människor kan göra det för en annan människa, säger Marie-Christina Persson.

Masoud Rad var vän till familjen och kände sig chockad över det som hänt Karolin Hakim.

– Jag var i kontakt med Karolin ett antal gånger och hon är en fin målinriktad tjej som verkligen hittat sin plats i samhället. Hon hade kämpat så hårt för att bli läkare, en stolhet för sin familj. Att höra att hon inte finns längre är chockerande, jag delar verkligen familjens sorg.

Betydde mycket

Det var en borgerlig begravning och officianten vid denna, Jimmy Serier, berättade hur mycket Karolin Hakim hade betytt.

– Ett samhälle förlorade en ung förebild. Många förlorade en god vän, men framförallt en livskamrat, ett syskon, en familjemedlem. En mamma förlorade sitt barn och ett barn förlorade sin mamma, avslutade han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer