Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kostymdesignern Linnea Samia Khalil gjorde Nemos vinnarkläder tillsammans med Eva-Linn Nord och Kelly Colbell Heyl. Foto: Johan Dernelius

Malmödesigner bakom Eurovision-vinnaren Nemos kläder

Uppdaterad
Publicerad

Bara några dagar innan vinsten i Eurovision Song Contest var det stort kostymdrama hos malmödesignern Linnea Sami Khalil. Segertippade favoriten Nemo från Schweiz ville nämligen ha en helt ny scenklädsel.

Första kontakten var ett snabbt mail. Efter några korta telefonsamtal dök den schweiziske artisten Nemo upp i hennes lilla studio i östra Malmö. Nemo var inte nöjd med sin dåvarande utstyrsel och ville ha en ny.

– En timme efter första kontakten kom Nemo hit. Jag fick kolla på nätet och insåg att hen var segertippad och stor artist i Schweiz, säger Linnea Samia Khalil, designer och ägare till Pampas design.

Eurovision song contest 2024

Kostymen blev en ny utmaning när hon gick på genrepet och insåg hur energifull och rörlig Nemo var i sitt scenframträdande.

– Ljudutrustningen satt fast i ett par shorts under klänningen. Jag fick rusa iväg och fixa extra kardborreband för att det inte skulle lossna under framträdandet, säger hon.

Nemo valde även en annan av Linnea Samia Khalils kreationer. Här iförd en djupblå rock under galainvigningen på den turkosa mattan, utanför Malmö Live. Foto: Jessica Gow/TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Eurovision song contest 2024

Mer i ämnet