Foto: TT

Malmöfestivalen ställs in

Uppdaterad
Publicerad

Det blir ingen Malmöfestival i år. Beskedet, som nog var ganska väntat av de flesta, kom från Malmö stad under onsdagen.

Givetvis är det coronapandemin som ställer till det för festivalarrangörerna. Fortfarande avråder Folkhälsomyndigheten från större folksamlingar och även om Malmö stad velat dröja och invänta andra besked, så måste man till slut ta ett beslut. Och under onsdagen kom det – Malmöfestivalen ställs in i år.

– Festivalen är en mötesplats för alla, men i år kan vi inte mötas på samma villkor. Det är såklart ett tungt beslut att ställa in, men ett nödvändigt sådant. Det är av yttersta vikt att vi alla gör vad vi kan för att tillsammans minska smittspridningen och ta oss igenom detta. Det är dock glädjande att få berätta att Malmöfestivalen kommer tillbaka 2021, säger Andreas Schönström (S), kommunalråd för teknik och service, i ett pressmeddelande

World Pride till Malmö

Nästa år blir det därför flera stora evenemang i Malmö. Malmöfestivalen kommer att hållas 7-11 augusti och direkt efter drar Copenhagen 2021 igång. Det är det stora internationella arrangemanget med World Pride och EuroGames som har Köpenhamn och Malmö som värdstäder. Genom att lägga de båda efter varandra menar Malmö stad att resurserna utnyttjas på bästa sätt.

Och hos Malmö Pride som är med och arrangerar World Pride är man glad över beslutet.

– Festivalerna kommer att förstärka varandra och både gynna stadens synlighet och oss som community, säger Tove Karnerud, vise ordförande i Malmö Pride, i pressmeddelandet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset och kulturen

Mer i ämnet