Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Mohammad Mohammad ser inte att helgens konferens i Malmö hade någon koppling till Hamas. Foto: SVT/Per Lärka

Efter Palestinakonferensen – Malmömoderaten lämnar partiet efter 30 år

Uppdaterad
Publicerad

Mohammad Mohammad har varit aktiv i Malmömoderaterna i 30 år. Men efter att ha deltagit i en palestinsk konferens i helgen har han uppmanats att lämna alla sina uppdrag och beslutade sig då för att lämna partiet.

– Jag är väldigt besviken, säger han och menar att han varit väldigt uppskattad i partiet.

I helgen deltog Mohammad Mohammad i Palestinakonferensen på Malmömässan tillsammans med tusentals andra från hela Europa, något som nättidningen Bulletin var först med att rapportera.

Konferensens ordförande Amin Abu Rashid har anklagats för att ha kopplingar till terrorstämplade Hamas, något han nekat till enligt Dagens Nyheter.

Moderaterna i Malmö svarar i en skriftlig kommentar till SVT Nyheter Skåne att PLO ska ha avrått från deltaga i konferensen. Och Moderaterna menar att en sådan konferens inte är lämplig att delta i.

Hör i klippet Mohammad Mohammad berätta hur han ser på den Europeiska palestinska konferensen som arrangeras varje år, denna gång i Malmö.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.