Malmöpolisen kommer använda sig av drönare försedda med kameror under operation Rimfrost. Foto: Henrik Holmberg / TT

Malmöpolisen använder drönare under operation Rimfrost

Uppdaterad
Publicerad

Under den särskilda händelsen Rimfrost kommer polisen i Malmö att använda sig av drönare försedda med kameror. Det skriver polisen på sin hemsida under tisdagseftermiddagen.

Rimfrost är en nationell särskild händelse som syftar till att bryta utvecklingen med skjutningar och sprängningar. Operationen har pågått i drygt en månad och polisen i Malmö har tidigare meddelat att man gripit flera efterlysta personer.

Kamerorna ska förhindra brott

Nu har polisen beslutat sig för att använda drönare utrustade med kameror, så kallad UAS, i Malmö som en del av operationen.

– De ska hjälpa oss att förebygga och avbryta brott, säger Michael Mattsson, biträdande kommenderingschef för Rimfrost Syd.

Arbetet med UAS kan ske dygnet runt på allmänna platser, framför allt vid centrumanläggningar och där det bedrivs handel med narkotika.

Bra komplement

– Vi kommer att använda UAS med kameror när behovet så kräver under de kommande månaderna. De är ett bra komplement till fotpatrullering och andra trygghetsskapande åtgärder som vi gör, säger Michael Mattsson.

Beslutet som fattats gäller mellan den 10 december och den 8 mars 2020.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer