Malmös kallbadhus stormskadade

Uppdaterad
Publicerad

Stormen Sven har ställt till det för Malmös kallbadare. Det lär bli trångt på Ribersborg de närmaste veckorna, när Sibbarp tills vidare helt tvingas stänga ned.

När Ted Lindsjö från Malmö stads stadsförvaltning besökte kallbadhusen under förra veckans storm väntade han sig det allra värsta.

– Jag var där när det var som värst, och med tanke på hur det blåste förväntade jag mig betydligt värre skador än de som blev, säger han.

Tvingats stänga

Men oskadda i vindarna stod inte anläggningarna. På Sibbarp har halva bryggan som delar herr och damavdelningen blåst bort. Hela markbeläggningen med plattor har förstörts, och stora plank ligger på land.

– Vi tvingas stänga ned där nu för att städa upp. Men snart hoppas vi kunna öppna igen, även om det till en början kommer betyda att verksamheten är reducerad tills vi byggt upp allt igen, säger Ted Lindsjö.

Kallbadhuset på Ribersborg verkar ha klarat sig bättre.

– Trappor har förvisso förstörts och ligger på havets botten, och en del av pålverket måste justeras. Därför måste vi spärra av det bad som sker i havet, men basängerna håller vi öppna.

”Tror inte det stannar under miljonen”

Återuppbyggnaden av Sibbarp kommer kunna ta fart först efter årsskiftet. Vad det kommer att kosta är i nuläget oklart.

– Men jag tror inte det stannar under miljonen, säger Ted Lindsjö.

Besökare som löst halvårskort och årskort på Sibbarp kommer under återuppbyggnadsarbetet istället få fri passage in till Ribersborg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Stormen Sven i Skåne och Blekinge

Mer i ämnet