Kommunstyrelsens ordförande i Malmö Katrin Stjernfeldt Jammeh (S). Foto: Drago Prvulovic / TT

Kommunalrådet: ”Äntligen bygger vi nytt i Rosengård och Lindängen”

Uppdaterad
Publicerad

Regeringen har valt att satsa på Malmö och det tycker finanskommunalrådet Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) är otroligt positivt.

– Nu byggs det nya bostäder i Lindängen och Rosengård. Det har inte skett sedan miljonprogrammet, säger Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande i Malmö.

Hon ser att byggbranschens företrädare satsar på nybyggnation i områden med lägre markpriser än i till exempel Västra hamnen och Limhamn.

Snabbare byggprocesser

Den byggbonus på 100 miljoner, som Boverket gav till Malmö på måndagen, kommer bland annat att användas till att anställa mer personal på stadsbyggnadskontoret eftersom trycket är stort.

– Vi vill effektivisera processerna för att snabba på byggandet i Malmö och regeringens extrapengar ser vi som ett kvitto på att vi lyckas, säger Katrin Stjernfeldt Jammeh.

”Fler sociala bostäder”

Hon säger att hela Malmö behöver växa. Det finns behov av olika typer av bostäder. Malmö har tagit emot många nyinflyttade flyktingar och de har i allmänhet inte råd att flytta in i en dyr nyproducerad lägenhet.

– Vi ska bygga fler sociala bostäder och fler billiga bostäder, säger Katrin Stjernfeldt Jammeh.

Miljonprogrammet kallas perioden 1965 till 1967 då det byggdes drygt en miljon bostäder runt om i Sverige.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.