Projektet Våra liv drevs av Spiritus Mundi. Arkivbild. Foto: SVT

Malmös sociala projekt följer inte kommunens redovisningsregler

Uppdaterad
Publicerad

Inga av Malmö stads sociala projekt har gått över budget. Det beror på att underskotten inte har framkommit i årsredovisningen, rapporterar Sydsvenskan.

Många miljoner har gått till att finansiera sociala projekt i Malmö. Ett exempel är Våra liv, som skulle motarbeta våldsbejakande extremism. Men det pengarna stoppades efter granskning av SVT Nyheter Skåne. Och inga extremister hittades.

Nu visar det sig att inget projekt följer kommunens redovisningsregler. Det framkom när revisionsföretaget Grant Thornton har granskat 15 av de projekt som Malmö stads arbetsmarknads- och socialförvaltning ansvarat för.

– Jag välkomnar granskningen och det är viktigt att vi gör rätt, säger Sedat Arif (S), kommunalråd och ordförande i arbetsmarknads- och socialnämnden, till Sydsvenskan.

Men under ett möte i nämnden tidigare i veckan anklagades granskningen för att vara knapphändig och innehålla flera fel.

Grant Thornton har hittills inte bemött den kritiken.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.