Mamman vill ha Hadille tillbaka

Uppdaterad
Publicerad

Hadilles biologiska mamma vill återförenas med sin dotter. Det skriver Aftonbladet som uppger sig ha varit i kontakt med mamman i Algeriet.

Aftonbladet säger sig ha lyckats med vad svenska myndigheter inte har klarat. De har lokaliserat Hadilles mamma i Algeriet och intervjuat henne per telefon. I intervjun säger hon:

– Min första och enda önskan är att jag ska få tillbaka min dotter.

Hon hävdar att hon i flera omgångar sökt kontakt via den svenska ambassaden i Algeriet men inte fått hjälp. Hon säger att hon inte har vågat återvända till Sverige därför att hon hade nåtts av beskedet att den man som hade hand om Hadille hade blivit häktad.

– Jag var rädd för att hamna i fängelse, det är anledningen till att jag inte kommit tillbaka till Sverige för att hämta min dotter.

Kvinnan dementerar att hon skulle ha känt sig hotad utan hävdar tvärtom att hennes familj är förstående.

Hon har inga uppgifter om varför mannen som hade hand om Hadille häktades eller vad som har hänt med barnet. Men hon vet att Hadille bor i ett familjehem.

– Hon har ingen annan mamma än sin biologiska mamma, säger kvinnan till Aftonbladet.

Kvinnan är också fullt på det klara med att hennes föräldraskap kommer att ifrågasättas.

– Ni får göra alla möjliga tester och prover för att bevisa detta.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer