Mariam Bagher vill få politikerna att ta kriminaliteten på allvar. Foto: SVT

Mammaupproret samlas för att manifestera mot våldet i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

Under söndagen kommer Mammaupproret att samlas på Stortorget i Malmö för att manifestera mot våldet i Malmö.
– Vi vill sätta press på politikerna, de måste hitta en lösning på kriminaliteten, säger Mariam Bagher, initiativtagaren till Mammaupproret.

När Mariam Bagher fick reda på att en mamma hade blivit skjuten i Malmö reagerade hon stark. I frustation skapade hon gruppen ”Mammauppropet”på Facebook. Gruppen växte snabbt och idag har den över 5000 personer som är med och stödjer.

– Med hjälp av alla i gruppen vill vi sätta krav på politikerna. Man kan se hur enkelt barn och ungdomar hamnar i kriminaliteten och detta vill vi sätta stopp för, säger Mariam Bagher.

Hoppas på att många kommer

Från klockan 14 till 15:30 kommer de att manifestera på Stortorget i Malmö. Enligt Mariam Bagher hoppas man på att det kommer mycket människor.

– Bollen ligger i medborgarnas händer. Manifestationen är bara början, vi tänker inte ge oss förrän vi ser en förändring, säger hon.

Flera artister så som Nano och Denise Lopez kommer att uppträda. Journalisten och författaren Alexandra Pascalidou kommer att vara konferencier under dagen.
 

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Mammor vill manifestera mot våldet Foto: Johan Dernelius

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer