Två bilar totalförstördes i en misstänkt anlagd brand på Augustenborg i Malmö natten till söndagen. Foto: Mikael Nilsson

Man misstänkt för bilbränder i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern har anhållits misstänkt för två bilbränder på Augustenborg i Malmö natten till söndag. Han tog sig till akuten i Malmö med brännskador och greps efter förhör.

Vid halv tvåtiden natten till söndagen fick polisen larm om två brinnande bilar på Augustenborgsgatan i Malmö. Räddningstjänsten lyckades släcka branden och hindra den från att sprida sig till en intilliggande förrådsbyggnad. Båda bilarna blev totalt utbrända, en tredje fick brännskador.

Misstänkt anhållen

Strax efter händelsen kom en man i 20-årsåldern till akuten i Malmö med brännskador. Polisen misstänkte genast att skadorna uppstått i samband med branden och säger att han lämnat uppgifter i förhör som initialt inte stämmer.

– Han uppger att han fått brännskadorna på ett visst sätt, men vi misstänker att han har fått dem i samband med branden på Augustenborg, säger Anna Göransson, polisens presstalesperson.

Mannen anhölls misstänkt för grov skadegörelse men försattes senare under helgen på fri fot, uppger polisen.

Han vårdas fortfarande på sjukhus för sina skador.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.