En stor polisinsats pågår vid akutmottagningen på sjukhuset SUS i Malmö efter att någon larmat om skottlossning i samband med ett bråk. Foto: Mikael Nilsson

Man anhållen för sjukhusskott i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

En man i 30-årsåldern sitter anhållen misstänkt för skottlossningen vid akutmottagningen i Malmö tidigare i veckan.

– Vi har en person frihetsberövad som misstänkts för försök till grov misshandel, säger polisens presstalesperson Ewa-Gun Westford.

Flera skottlossningar har ägt rum i Malmö den senaste veckan, den senaste efter ett bråk i anslutning till akutmottagningen vid sjukhuset Sus i måndags kväll. Flera medier rapporterar nu att en man i 30-årsåldern gripits av polis misstänkt för händelsen.

– Jag kan bekräfta att en person sitter anhållen i ett av ärendena kring grova brott som skett den senaste tiden, säger Ewa-Gun Westford.

Pia Björnsson, åklagare i ärendet, säger att hon inte kan uttala sig överhuvudtaget.

– Jag har en förundersökning, men jag kan inte säga någonting om den.

Stort polisärende

Det var under måndagskvällen som ett tiotal polispatruller ryckte ut till sjukhuset Sus i Malmö efter att flera skott avlossats. Enligt polisen ska det varit någon form av bråk på området, varpå någon avlossat flera skott innan de flytt platsen.

Väl på plats kunde polisen göra fynd som bekräftade skottlossningen, men ingen skadad person eller kulhål på byggnader eller fönster påträffades.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.