Den misstänkte mannen fångades på bild av butikens övervakningskamera. Foto: Polisens förundersökning

Man i Malmö åtalas – stal kaffe för att köpa heroin

Uppdaterad
Publicerad

Kaffe har blivit hårdvaluta bland vissa missbrukare. En man åtalades i början av maj efter att han erkänt att han stulit 24 paket kaffe från en butik i Malmö. Kaffet skulle han sedan byta mot heroin.

Det var den 22 april som mannen fyllde en väska med 24 paket kaffe i en butik på Kirseberg. Värdet på stöldgoset var 1 749 kronor enligt åtalet.

Handgemäng uppstod

En anställd upptäckte stölden. När mannen vägrade visa upp innehållet i väskan uppstod handgemäng mellan mannen och kvinnan som försökte ta ifrån honom väskan.

– Jag gick ut och personalen hann ikapp mig. Jag sa att jag behövde ha dem för att jag hade ont och skulle sälja dem för att köpa heroin, har mannen sagt i förhör.

Han säger att han skulle träffa en vän på Värnhemstorget och byta kaffet mot heroin. Han skulle få 1-1,5 gram heroin, vilket motsvarade ungefär hälften av hans dagliga missbruk.

Åtalas också för misshandel

Kvinnan ska ha utsatts för slag och sparkar enligt åtalet. Mannen åtalas också för misshandel, men nekar till att han använt våld.

Mannen lyckades fly från butiken men greps kort därefter av polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.