Kjell och Grazyna Schumann hittades döda i sin lägenhet i Arlöv den sjätte oktober. Foto: Privat

Man i 75-årsåldern häktad misstänkt för morden på Grazyna och Kjell i Arlöv

Uppdaterad
Publicerad

En man i 75-årsåldern häktades på fredagen på sannolika skäl misstänkt för dubbelmordet i Arlöv i oktober. Mannen greps på tisdagen.

Häktningsförhandlingen hölls bakom stängda dörrar under fredagseftermiddagen. Mannen är misstänkt på sannolika skäl vilket är den högre misstankesgraden. Den misstänkte mannen nekar till brott.

– Jag kan bara säga att min klient har förnekat gärningarna och han mår otroligt dåligt just nu, sitter oskyldigt anklagad, säger mannens advokat Kristina Wenzelberg till TT.

Hittades döda i sin lägenhet

Mannen häktas som på sannolika skäl misstänkt för de båda morden. Det finns risk för att han avviker eller undanröjer bevis, enligt Malmö tingsrätt. Åtal ska vara väckt senast den 22 november.

Grazyna Schumann, 79, och hennes make Kjell Schumann, 74, hittades döda i sin lägenhet i Arlöv sjätte oktober.

Fallet har förbryllat polisen och en gärningsmannaprofilgrupp har satts in för att komma vidare i utredningen. Polisen har tidigare sagt att man inte funnit några belägg för att paret blivit rånat i samband med mordet. Inga pengar eller värdesaker tycks ha försvunnit, skriver TT.

Anhölls i onsdags

Hemtjänstens personal gjorde ett rutinbesök hos paret under förmiddagen och när de sedan kom tillbaka vid 14-tiden hittade de paret mördade.

– Det som ledde fram till gripandet är sedvanligt, bra genomfört polisarbete, sa kammaråklagare Lars Morand i ett pressmeddelande när den misstänkta mannen anhölls i onsdags.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.