Mordförsöket ägde rum på Gamla Väster på fredagskvällen. Foto: Mikael Nilsson

Man begärs häktad för mordförsök på sin syster

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern har begärts häktad för försök till mord på sin syster i Malmö. Enligt uppgift till SVT kan brottet vara hedersrelaterat. Mannen ska också ha angripit poliserna som grep honom och är misstänkt för mordförsök även på dem.

Mordförsöket på Gamla Väster i Malmö på fredagskvällen, då en ung kvinna knivskadades allvarligt, kan vara hedersrelaterat, erfar SVT Nyheter.

Åklagaren Mårten Alvinsson lämnade på måndagseftermiddagen in häktningsframställan till tingsrätten. Mannen misstänks för försök till mord på fredagskvällen. Alvinsson vill inte kommentera uppgifterna om att brottet ska vara hedersrelaterat, men att de bakomliggande orsakerna ska utredas.

Enligt åklagaren ska mannen ha skadat sig själv med kniven.

– Min klient har själv blivit skadad. Han mår inte bra ur flera perspektiv. För närvarande förnekar han brott, säger mannens advokat Carl Hofvendahl.

Advokaten säger att han på grund av förundersökningssekretess inte kan kommentera frågan om anklagelserna handlar om ett hedersrelaterat brott.

– Jag säger inte att det inte är det, heller inte att det är det, säger Carl Hofvendahl.

Det var vid 19-tiden på fredagskvällen som polis larmades om stökigheter i en lägenhet vid Gamla Väster i Malmö. När patrullen kom till platsen angreps dem av den knivbeväpnade mannen.

– Han försöker angripa poliserna med den kniv han alltjämt har i handen, säger Mårten Alvinsson.

Mannen är nu misstänkt för mordförsök även på tre poliser.

Häktningsförhandling sker under tisdagsförmiddagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.