Man från Malmö skjuten till döds i London

Uppdaterad
Publicerad

På julafton sköts en 36-årig man ihjäl i London, rapporterar brittiska medier. Mannen växte upp i Malmö, men har enligt källor till SVT bott utomlands under många år.

På julaftonskvällen sköts 36-åringen ihjäl framför sin familj. Enligt vittnen i brittiska medier sköts han med flera skott när han öppnade dörren till sin bostad i London.

– Vi känner till händelsen och kan bekräfta att vi samarbetar med brittisk polis, säger Kristian Ljungberg, polisens nationella mediecenter, till SVT Nyheter.

Ingen gripen för mordet

Mannen växte upp i Malmö och har enligt källor till SVT en kriminell bakgrund. Han har bott utomlands sedan många år tillbaka, både i Holland och England.

– Eftersom brittisk polis sköter förundersökningen kan jag inte säga några detaljer om händelsen, säger Kristian Ljungberg.

Ingen har ännu gripits, rapporterar Sky News.

– Vår utredning är i ett väldigt tidigt skede och vi arbetar fortfarande med att försöka hitta ett möjligt motiv till att man mist livet på ett sådant här fasansfullt sätt, på julafton, inför sin familj, säger kriminalinspektör Jamie Stevenson till kanalen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.