Sydsvenskans redaktion vid köpcentrumet Triangeln i Malmö. Foto: TT

Man med tillhygge tog sig in på Sydsvenskans redaktion

Uppdaterad
Publicerad

En okänd man med tillhygge tog sig under söndagsmorgonen in på Sydsvenskans redaktion i Malmö. Polisen har under förmiddagen letat med helikopter utan framgång.

Det var vid 9.30-tiden som polisen larmades om att en okänd man tagit sig in på redaktionen i centrala Malmö. Polisen åkte då dit med flera patruller.

En väktare konfronterade den maskerade mannen som ska ha varit maskerad med munskydd blev då hotfull.

– Mannen hotade då väktaren verbalt och hade ett tillhygge, sannolikt en kofot, säger Evelina Olsson, presstalesperson på polisen region Syd.

Mannen lyckades ta sig därifrån och polisen letar fortfarande efter mannen. Sökningen med helikopter gav inga spår och har därför avslutats.

”Enbart inbrottsförsök”

Enligt polisen ska det enbart handla om ett inbrottsförsök.

– Vi har inget som tyder på något annat. Han kan ha varit intresserad av elektronik, datorer och mobiler, säger Evelina Olsson. 

Polisen har ännu ingen gripen.

Sydsvenskan ser allvarligt på det

Jonas Kanje som är Sydsvenskans chefredaktör berättar att det handlar om att man vill komma åt datorer.

– Detta är såklart omskakande men det hade känts värre om det var verksamheten som var hotad, säger han.

Den senaste månaden har sydsvenskan haft återkommande inbrottsproblem i lokalerna.

– Vi har satt in extra vakter och gjort andra åtgärder men uppenbarligen räcker inte det. Nu hoppas vi att man får fast den som gjort det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.