Foto: Mikael Nilsson

Man häktad i sin frånvaro för mordet på 17-åringen

Uppdaterad
Publicerad

En man i 25-årsåldern har begärts häktad för mordet på den 17-åriga ensamkommande pojken som knivskars till döds i Malmö. Det bekräftar åklagaren Sofia Syrén för Sveriges Radio

Mordet skedde natten mot tisdag i Södra Sofielund, i närheten av Sevedsplan. Den misstänkte mannen är begärd häktad på sannolika skäl i sin utevaro.

– Polisen vidtar ett stort antal utredningsåtgärder för att klargöra händelseförloppet och vem eller vilka personer som har inblandning i detta, säger Sofia Syrén, kammaråklagare vid Malmö åklagarkammaren till Sveriges Radio.

Enligt polisen är 25-åringen inte svensk medborgare och har flera gånger de senaste åren dömts för stöld – och narkotikabrottslighet. Polisen misstänker att han kan ha flytt utomlands och vill nu att han blir internationellt efterlyst, enligt Sydsvenskan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.