En man hittades med livshotande skador på Amiralsgatan i Malmö under tisdagsförmiddagen. Foto: Fredrik Svenningsson

Skärskadad man avled – en person anhållen

Uppdaterad
Publicerad

En man i 60-årsåldern hittades med skärskador på Amiralsgatan i Malmö under tisdagsförmiddagen. Senare under dagen avled han. En man är anhållen misstänkt på sannolika skäl för mordförsök.

I samband med att polisen kom till platsen fördes mannen med ambulans till sjukhus där hans skador konstaterades vara livshotande.

– Den skadade mannen verkar inte ha varit skadad någon längre tid. Det hela verkar ha inträffat strax innan vi får larmet från SOS, säger Jimmy Modin, presskommunikatör hos polisen i region Syd.

Senare under tisdagen avled mannen till följd av skadorna. Anhöriga är underrättade.

– Han hade skärskador, men exakt vad som har orsakat skadorna är oklart i nuläget, säger Nils Norling, presskommunikatör hos polisen.

Enligt Sydsvenskan ska det ha rört sig om en kniv.

En man anhållen

En man i 60-årsåldern greps av polis i anslutning till platsen, misstänkt för mordförsök. Nu är han anhållen på sannolika skäl misstänkt för försök till mord.

– Han är inte delgiven misstanke om mord än så länge, säger Nils Norling.

Kriminaltekniker genomförde en teknisk undersökning under tisdagen och polisen jobbade med dörrknackning hos de boende i området. Under onsdagen ska polisen förhöra den misstänkta mannen.

– Vi är fortsatt intresserade av eventuella vittnen till den här händelsen, säger Nils Norling.

I övrigt är polisen förtegen om händelsen, och någon eventuell relation mellan den misstänkta och offret.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.