En man i 20-årsåldern har anhållits misstänkt för mordförsök på en ung kvinna på Gamla Väster i Malmö. Foto: Mikael Nilsson

Man i 20-årsåldern anhållen för mordförsök på Gamla Väster

Uppdaterad
Publicerad

Den man som greps misstänkt för mordförsöket på en ung kvinna på Gamla Väster i Malmö under fredagskvällen har nu anhållits. Mannen som är i 20-årsåldern är på sannolika skäl misstänkt för mordförsök.

Det var vid 19-tiden på fredagskvällen som polis larmades om stökigheter i en lägenhet vid Gamla Väster i Malmö som de påträffade två skadade personer. En av dem var en kvinna i 20-årsåldern som var allvarligt skadad. Den andre en man i 20-årsåldern med lindriga skador.

Båda personer fördes till sjukhus. Mannen misstänktes för mordförsök och greps efter att ha kontrollerats på sjukhuset.

Polisen har varit förtegen med vad som skett mellan mannen och kvinnan. Nu kan de emellertid bekräfta att mannen som är i 20-årsåldern har anhållits, på sannolika skäl misstänkt för mordförsök.

Inre befäl på polisen i Malmö kan inte gå in på skadeläget för kvinnan men uppger att det ska vara hyfsat stabilt. Under helgen har polisens kriminaltekniker undersökt lägenheten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.