Polisens kriminaltekniker på plats vid en bostad i skånska Åkarp där en kvinna har hittats död på fredagen. En man har gripits och anhållits. Mannen häktades senare misstänkt för mord. Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT

Man i 40-årsåldern häktad misstänkt för mord i Åkarp

Uppdaterad
Publicerad

En man i 40-årsåldern häktades på lördagen vid Malmö tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för mord på en kvinna som hittades död i en bostad i Åkarp på fredagen.

– En person som är i 40-årsåldern är häktad på sannolika skäl misstänkt för mord. Han häktas på den högre misstankegraden, säger kammaråklagare Ulf Hansson vid Malmö åklagarkammare, till SVT Nyheter Skåne.

Åtalstiden är satt till fyra veckor.

Misstänkt mord i Åkarp

– Fram tills dess fortsätter vi med sedvanliga utredningsåtgärder. Ett antal förhör ska hållas och material ska skickas för teknisk undersökning, säger kammaråklagare Ulf Hansson.

Har berövat kvinnan livet

– Det här är en tragisk händelse som fått mycket tragiska konsekvenser. Utan att gå in på några brottsrubriceringar, erkänner min klient att han berövat kvinnan livet. Jag kan dock inte gå in på något motiv eller hur det har gått till, säger den häktade mannens advokat Magnus Hermansson, till SVT Nyheter Skåne.

– Det har bara gått ett dygn sedan det här hände och vi måste skapa oss en samlad bild innan vi kan lämna några fler uppgifter om händelsen, säger Ulf Hansson, kammaråklagare.

Hittades död i bostaden

Det var på fredagsmorgonen som polisen larmades om ett misstänkt grovt brott i Åkarp.

Några timmar senare meddelade polisen att de funnit en avliden kvinna i en bostad i utkanten av Åkarp. En man greps på platsen och är nu häktad på sannolika skäl misstänkt för mord.

Senast den 30 december ska åtal väckas i ärendet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt mord i Åkarp

Mer i ämnet