I videoklippet får du höra bland andra Kristianstadsbon Christian Andersson. Foto: Erika Dahlin Jönsson/SVT

Fotbollssupportern Christian: ”Vill inte missa när det avgörs”

Uppdaterad
Publicerad

Mitt i premiärmatchen kommer fotbollsfansen – bland annat i Kristianstad – tvingas gå hem.

– Det kommer inte vara jätteroligt, men jag tror folk kommer förstå att tyvärr är det så vi behöver göra, säger Ingrid Andersson, köksansvarig på en restaurang i Kristianstad.

Fredag kväll inleds fotbolls-EM. Men fram till åtminstone 1 juli kommer man inte kunna se klart 21-matcherna på krogen – eftersom de måste stänga 22.30.

I bland annat Kristianstad finns det trots det flera krogar som ändå väljer att visa matcherna. Ingrid Andersson jobbar som köksansvarig på Taco Bar i Kristianstad.

– Vi har tre skärmar så alla som sitter här ska kunna se, säger hon.

”Jättebra med mål men tänk på restriktionerna”

Ingrid Andersson tror att gästerna kommer acceptera att de måste gå hem mitt i matchen – till exempel kan man ju gå hem i halvlek, säger hon. Men hon tror att det kommer att bli svårt att få folk att heja stillsamt.

– Vi kommer nog få gå runt och säga: ”Tyvärr så måste du sätta dig ner, det är jättebra att det blev mål men tänk på restriktionerna”, säger Ingrid Andersson.

I videoklippet får du bland annat träffa Kristianstadsborna Christian och Martin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.