Kommisarie Mats Hammar vid Skålepolisen berättar om vad som hände på skolgården. Foto: Patrik Cegrini

16-åring anhållen misstänkt för mord

Uppdaterad
Publicerad

En 17-åring knivskars till döds vid Linnéskolan på Limhamn i Malmö strax efter klockan 19 på onsdagskvällen. Nu sitter en 16-årig pojke anhållen misstänkt för mord.

Larmet inkom till polisen strax efter klockan 19 på onsdagskvällen.

En 17-åring hittades på skolgården efter ett bråk där flera personer hade varit inblandade. Vid 22-tiden hade en person gripits misstänkt för att ha varit delaktig i händelsen.

Nu har en 16-årig pojke har anhållits misstänkt för att ha dödat den 17-åriga pojken. Enligt polisen är den anhållne misstänkt för mord, uppger TT.

Knivskurits i halsen

Enligt anmälaren hade mannen knivskurits i halsen och fyra personer hade setts lämna platsen.

En stor grupp personer har under kvällen hämtats in till förhör angående den dödade 17-åringen.

– Det är många hörda och rätt så uppenbart hur det har gått till, men det är inget vi vill gå in på i nuläget, säger Bo Paulsson, inre befäl vid Malmöpolisen, till TT.

Enligt Skånepolisen finns ännu fler personer som är aktuella att hämta in.

– Det är många vittnen hörda och vi kommer att hålla fortsatta förhör under dagen, säger Paulsson.

Polisen vill gärna få kontakt med fler personer som kan lämna mer information eller iakttagelser från Linnèskolan under gårdagskvällen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.