Man påkörd av regionbuss i Ljunghusen – har avlidit

Uppdaterad
Publicerad

En man i 70-årsåldern fördes till sjukhus med ambulans efter att ha blivit påkörd av en regionbuss i Ljunghusen på Falsterbonäset. Senare under fredagen meddelade polisen att mannen avlidit.

Polis, räddningstjänst och ambulans blev budade till platsen efter larm om en påkörd man i Ljunghusen i Vellinge kommun. Skånetrafiken bekräftar att det var en av deras regionbussar som körde på mannen.

– Det stämmer att det är en av våra bussar, föraren är tagen ur tjänst och den turen är inställd, säger Caroline Åkerlund Eskilsson, presstalesperson vid Skånetrafiken.

Har avlidit

Enligt polisens initiala uppgifter rörde det sig om en allvarlig olycka. Mannen fördes till sjukhus med ambulans – men hans liv gick inte att rädda. Hans anhöriga är underrättade.

Olyckan kommer att utredas av polisen.

– Det är ingen som är delgiven någon brottsmisstanke i nuläget men vi har förhört föraren, samlat vittnesutsagor och fotodokumenterat själva olycksplatsen, säger Patric Olsson, polisens presstalesperson.

Bussen har tagits i beslag som del i utredningen av olyckan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.