Mannen blev skjuten när han färdades i bil på Sallerupsvägen i Malmö. Foto: Mikael Nilsson

Man skjuten under bilfärd i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

En ung man har skjutits i Malmö strax efter midnatt, natten mot söndag. Mannen blev skjuten i ryggen när han färdades i bil tillsammans med flera andra personer.

Skjutningen ska enligt uppgifter till SVT ha ägt rum på Sallerupsvägen i närheten av området Bulltofta. Passagerarna i den beskjutna bilen ska sedan ha varit på väg mot sjukhuset när de stoppades av polis två kilometer längre bort vid 00.30-tiden.

– Det var ett antal personer i bilen, varav en visade sig vara skjuten i ryggen, säger Thomas Söderberg vid polisen i region Syd till TT.

Polisen transporterade den skjutna mannen, som är i 20-årsåldern, till sjukhus.

– Vi gör en snabb kontroll av den skadade, han har inte livshotande skador, och vi tar över personen i vår bil och kör till sjukhuset tillsammans med en annan polisbil.

Den skottskadade mannen kunde lämna sjukhuset senare under natten.

Ingen gripen

Polisen har under natten gjort en teknisk undersökning vid den misstänkta brottsplatsen, haft dörrknackning i området och hållit flera förhör.

– Vi får en misstänkt brottsplats en bit från den här platsen (där bilen stannats) som vi spärrar av. Vi har tekniker och andra som har undersökt platsen. Det har gjorts en del fynd som har tagits i beslag, säger Thomas Söderberg vid polisen till TT.

Bland annat rör det sig om tomhylsor. Det är oklart om den skjutne mannen var målet för skytten.

– Det är svårt att svara på. Vi vet inte hur det här har gått till, om man har skjutit mot den enskilde, säger Söderberg.

– Förhör har hållits med vittnen eller personer som kan tänkas veta något, säger Evelina Olsson på polisens ledningscentral.

Avspärrningarna hävdes runt 05 på söndagsmorgonen. Ännu är ingen gripen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.