Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En man med skottskador har hittats utomhus i Malmö. Foto: Mikael Nilsson

Skottlossning i Malmö – man hittades skadad på vägen

Uppdaterad
Publicerad

En man med skottskador hittades utomhus av en polispatrull på onsdagskvällen i Malmö. Händelsen utreds som mordförsök och polisen söker misstänkta.

– Ingen är gripen men vi söker människor som kan tänkas veta mer om händelsen, säger Nils Norling, presstalesperson vid polisen i Malmö.

Polispatrullen upptäckte mannen under ett rutinuppdrag strax före halv tio på onsdagskvällen. Han hittades på Stockholmsvägen i höjd med Segevång i Malmö.

Mannen, som är i 30-årsåldern, fördes till sjukhus med ambulans. Till en början uppgavs skadorna som allvarliga, men enligt Skånes universitetssjukhus är mannen lindrigt skadad.

Polisen vill i nuläget inte svara på om mannen är känd för dem sedan tidigare men enligt Norling tror de inte att det rör sig om slumpmässigt våld.

– Vi har kunnat ha ett inledande förhör med honom med vad som har sagts där håller vi för oss själva, säger Nils Norling.

Hört höga smällar

– Flera vittnen berättar att de hört två skott och vi har hittat en bil med skotthål i, säger Nils Norling.

Polisen spärrade först av platsen där mannen hittades men hävde sen den avspärrningen. Smedjekullsgatan och angränsande gator från Östra Fäladsgatan och Kronetorpsgatan till Sävstaholmsgatan, en bit därifrån spärrades av istället och polisen tror att det är den förmodade brottsplatsen.

– Vi har hittat en tomhylsa där och bilen med skotthål hittades också i det här villaområdet men om de hör ihop eller bilen bara råkade få en kula i sig vet vi inte ännu, säger Nils Norling.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.