I nuläget ser polisen inget samband mellan den skjutna mannen och tidigare skjutningar i Malmö. Foto: Anders Magnusson

Man skjuten i Malmö – kan ha varit ett misstag

Publicerad

Polisen hittade en skottskadad person i en kraschad bil strax utanför Rosengård i Malmö natten till torsdag. Under onsdagförmiddagen arbetade polisen efter teorin att det rör sig om ett vapen som avlossats av misstag genom ett vådaskott.

– Det är en teori vi arbetar efter just nu. Han har blivit skjuten i ryggen och då har vi fått preliminärt besked efter den tekniska undersökningen att det troligen är ett misstag, säger Ewa-Gun Westford, presstalesperson hos polisen.

Det innebär att det förutom föraren satt fler personer i bilen, som lämnat platsen innan polisen kom. Polisen bekräftar också att de hittat mer än ett vapen i bilen. Den skottskadade personen fördes med ambulans till sjukhus där Region Skåne meddelar att han vårdas för allvarliga skador.

– Den skadade mannen ska opereras och sen får vi se om vi kan hålla förhör med honom, säger Ewa-Gun Westford.

Det finns i nuläget ingen gripen eller misstänkt för händelsen men polisen försöker hitta personer som kan ha befunnit sig i bilen vid olyckan.

Bilen voltade

Det var strax innan klockan två natten till torsdag som polisen fick larm om en trafikolycka vid Rosengård i Malmö. På platsen såg patrullen en bil som kört in i en rondell och voltat. I bilen hittades en skottskadad man i 20-årsåldern.

Polisen misstänker att mannen blev skjuten när han körde bilen och att det orsakade olyckan. Det är inte bekräftat var skjutningen inträffade och polisen utredde det till en början som mordförsök. 

– Vi utreder det som ett grovt brott. Vi tar dit alla de resurser som behövs, som vi tyvärr är vana vid i Malmö just nu, sa Thomas Söderberg, vakthavande befäl på polisregion Syd natten till torsdag.

Strax innan klockan 06.00 hävde polisen avspärrningarna på platsen.

Ser ingen koppling till tidigare skjutningar

Inledningsvis ser polisen inget samband mellan händelsen och tidigare skjutningar i Malmö,

– Tittar man på personen i fråga så är det ingenting som gör att vi i nuläget tror att han har koppling till andra skjutningar, säger Thomas Söderberg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Våldet i Malmö

Mer i ämnet