Zlatanstatyn på Stadiontorget i Malmö. Foto: Johan Nilsson/TT

Många ilskna MFF:are vill byta ut statyn på Zlatan

Uppdaterad
Publicerad

När det blev känt idag att Zlatan köper in sig i Hammarby har MFF-supportrar men även andra bombarderat sociala medier med ilskna och besvikna kommentarer. En del vill flytta Zlatanstatyn utanför Stadion i Malmö, andra vill riva den eller måla den grön.

När SVT Nyheter är på plats vid statyn hänger en person upp en toalettsits på statyn. En annan person sätter ett klistermärke med MFF-ikonen Markus Rosenberg på statyns ena ben.

Många i Malmö verkar missnöjda med Zlatans beslut att köpa in sig i Hammarby. Flera grupper har startats på olika forum. En grupp med budskapet att Zlatanstatyn ska rivas fick på 45 minuter fick ett par tusen följare.

Zlatan delägare i Hammarby

Zlatan glad över statyn

– Jag är väldigt glad över att min staty kommer att stå i Malmö. Det var min önskan från allra första början. Det var här allt startade och det är här jag har mitt hjärta, sa Zlatan Ibrahimovic när bronsstatyn avtäcktes i oktober.

Till Aftonbladet  säger Zlatan Ibrahimovic att han inte förväntar sig besvikelse från folk i Malmö över beslutet att köpa in sig i Hammarby och att en sådan möjlighet inte går att tacka nej till.

SVT Nyheter Skåne har under onsdagen sökt Zlatan Ibrahimovic för att få en kommentar till reaktionerna, men inte lyckats nå honom.

Hyllar Rosenberg

”Jag är HIF:are men jag lider med er, er största hjälte hugger er i hjärtat, det kan inte bli värre för en supporter”, skriver en person på sociala medier.

Några andra reaktioner lyder så här:

”Under alla dessa år man har försvarat honom mot alla som tyckt han är en stöddig skitstövel och stort ego – fy fan, visa dig aldrig mer i Malmö. Vi är Malmö FF och klarar oss så jävla bra utan dig. Du har inget hjärta och ingen själ. Sänk statyn och res en ny på Marcus Rosenberg.”

”Det är ett hån att hans staty ska stå i Malmö. Nej riv statyn och ersätt den med någon som verkligen ska förknippas med MFF nämligen Markus Rosenberg eller Bosse Larsson. Eller båda två”.

”Sätter 100 pix på att Zlatan-statyn är målad grön innan helgen.”

”Han har blivit stollig som tror att ingen i MFF bryr sig”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Zlatan delägare i Hammarby

Mer i ämnet