Se Showan Shattak, Robert Laul och Viggo Cavling debattera om Zlatans beslut om att köpa in sig i Hammarby fotboll. Foto: Opinion live/SVT

MFF-supportrarnas besvikelse: ”Trodde Malmö var hans stora engagemang”

Uppdaterad
Publicerad

Nyheten om att Zlatan Ibrahimovic köper in sig som delägare i Hammarby Fotboll har upprört Malmö FF-supportrar.
I torsdagens Opinion live förklarade de anledningarna bakom den plötsliga ilskan.
– På något sätt är det som att påven har kommit ut och sagt att nu kan ni glömma Gud, säger MFF-supportern Viggo Cavling.

I en intervju med Aftonbladet sa Zlatan Ibrahimovic att han inte trodde att MFF-supportrarna skulle bli besvikna över hans nya delägarskap i Hammarby. Men efter beskedet har Zlatan inte bara kritiserats, även hans staty i Malmö och porten till hans privata bostad i Stockholm har vandaliserats.

Trodde på ett engagemang

I torsdagens Opinion live möttes MFF-supportrarna Viggo Cavling och Showan Shattak, som även är ersättare för Vänsterpartiet i kommunfullmäktige i Malmö, i en debatt om besvikelsen och varför Zlatan är så viktig för såväl som MFF-supportrar som Malmöbor.

– Man trodde att Zlatan hade en relation till Malmö FF – att det här var hans stora engagemang och så var det inte det, säger Viggo Cavling.

Obefogad besvikelse

För Viggo Cavling kom nyheten som en chock, men Aftonbladets sportjournalist Robert Laul tycker att supportrarnas besvikelse är obefogad.

– Jag tycker att det har varit oerhörda överreaktioner. Jag tycker inte Zlatan har gjort något fel , säger han.

Önskar ett politiskt ansvar

Showan Shattak (V) menar på att han tycker att det hela handlar om hur Malmöbor och MFF-supportrar kanske valt att se på idén om Zlatans resa.

– Han har ju valt den amerikanska modellen – att kämpar du tillräckligt hårt så kan vemsomhelst lämna misären, förorten eller det socialt utsatta området, säger han och fortsätter:

– Och då inte alls satsat på att fokusera på de brister som finns vad gäller tillgångar och resurser i samhället.

Se hela debatten i Opinion live på SVT Play.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Zlatan delägare i Hammarby

Mer i ämnet