Pontus Jansson är besviken. Foto: Bildbyrån

Jansson: ”Zlatans uttalanden svider mest”

Uppdaterad
Publicerad

Den förre Malmö FF-spelaren och landslagsbacken Pontus Jansson tycker inte om att Zlatan Ibrahimovic köpt in sig i Hammarby.

– Självklart är mitt Malmöhjärta väldigt besviket, säger han till Aftonbladet.

– För mig har Zlatan varit en förebild sedan jag var liten. Nu har han tappat en stor del av det. Det är tråkigt. Zlatan var en av Malmös söner.

Det som Jansson främst vänder sig emot, när nu Malmö FF-fostrade Ibrahimovic blivit delägare i en Stockholmsklubb, är vad fotbollsstjärnan sade var hans ambitioner med delägarskapet.

Zlatan delägare i Hammarby

– Det är hans uttalanden som svider mest i mina öron och även i andras tror jag. Att han ska göra Hammarby störst i Skandinavien och de sakerna, säger Jansson.

Försvarar inte påhoppen

– Jag kan förstå om det är business, om han fått en del av lönen från Galaxy på det här sättet – men då kan han skita i att säga de andra sakerna. Framför allt när det bara är någon månad sedan statyn kom på plats i Malmö.

Statyn på Zlatan Ibrahimovic vandaliserades efter beskedet om hans Hammarbyköp.

– Jag försvarar inte de värsta påhoppen. Samtidigt förstår jag att många är besvikna. Det svider väldigt mycket när en person som Zlatan med så stark anknytning till en stad och ett lag väljer något annat. Man behöver inte vara hjärnforskare för att förstå den frustrationen, säger Jansson.

ARKIV: Står 110 procent på supportrarnas sida (2 juni 2019)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Zlatan delägare i Hammarby

Mer i ämnet