Zlatan i MFF-tröjan vid SM-guldet 2017. Foto: Bildbyrån

MFF Support: ”Zlatan har bränt alla broar till MFF”

Uppdaterad
Publicerad

I en Aftonbladet-intervju kring Zlatan Ibrahimovics nya delägarskap i Hammarby menar Zlatan att han är säker på att Malmös supportrar inte kommer att vara besvikna på honom. Det håller inte MFF Supports vice ordförande Kaveh Hosseinpour med om.

– Jag tycker synd om Zlatan. Han har bränt alla broar till MFF, säger Hosseinpour till SVT Sport.

Beskedet slog ned som en bomb i fotbollssverige. Zlatan Ibrahimovic är, efter ett aktieköp, ensam delägare av en dryg fjärdedel av Hammarby Fotboll. I en intervju med Aftonbladet menar Zlatan Ibrahimovic att köpet inte kommer att påverka relationerna till Malmö FF något märkbart.

Du är inte orolig över att folket i Malmö ska bli besvikna på dig?

Zlatan delägare i Hammarby

– Nej, det tror jag inte de blir. Eller jag vet att de inte kommer bli besvikna. Det jag har gjort för MFF kommer vara där för evigt. Det här är en helt annan situation. Det har inget att göra med var min karriär började, säger Zlatan i en intervju i Aftonbladet.

”Det är en desillusionerad människa som talar”

Kaveh Hosseinpour är vice ordförande i MFF support och när SVT Sport når honom har han nyss tagit del av nyheten.

– Det Zlatan gjorde för MFF var att han blev såld för mycket pengar. Sedan har han inte gjort så mycket mer, säger Hosseinpour.

Zlatans prognoser kring MFF-supportrarnas besvikelse håller inte Hosseinpour med om.

– Det är en desillusionerad människa som pratar, säger Kaveh Hosseinpour kallt.

Så sent som i oktober restes en staty av Zlatan Ibrahimovic utanför Malmö Stadion men enligt Kaveh Hosseinpour är Zlatans nya beslut att gå in i Hammarby slutet på relationen mellan klubben och Zlatan.

– Jag tycker synd om Zlatan. Han har bränt alla sina broar med MFF. För supportrar och ungdomar kommer han inte vara den förebild han var innan.

Kaveh Hosseinpour menar att Zlatans beslut är bottennoteringen på en relation mellan klubb och spelare som på senare år blivit sämre.

– Tanken om Zlatan till MFF var mycket mer aktuell för några år sedan. De senaste åren har övergången känts mindre och mindre het. Istället för att tänka på Zlatan till Malmö inför säsongen har man istället fokuserat på om Markus Rosenberg ska skriva på för ett till år eller inte. ”Mackan” har varit extremt mycket större än Zlatan i MFF.

ARKIV: Här avtäcks Zlatan-statyn i Malmö (8 oktober 2019)

ARKIV: Tre ikoniska klipp från Zlatans karriär (20 oktober 2018)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Zlatan delägare i Hammarby

Mer i ämnet