Jonas Karlsson Öhlin, ordförande i Bajen Fans är försiktigt entusiastisk inför Zlatans delägarskap i klubben Foto: Bildbyrån/Arkiv

Bajen Fans ordförande: ”Kan bli farligt om en person får för stort mandat”

Uppdaterad
Publicerad

Zlatan Ibrahimovic tar över en en fjärdedel av aktierna i Hammarby Fotboll. Jonas Karlsson Öhlin, ordförande i Bajen Fans är försiktigt entusiastisk kring affären.
– Det är klart det är häftigt men vi vet inte hur det kommer se ut. En persons åsikt kan bli stark och det kan bli farligt om en person får ett för stort mandat, säger Karlsson Öhlin till SVT Sport.

Jonas Karlsson Öhlin är ordförande i Hammarbys största supportergruppering, Bajen Fans. Efter att Zlatan i går morse la ut en bild på en Hammarbytröja med sitt eget namn på är blev Karlsson Öhlin inte överdrivet förvånad när det framkom vad det egentligen handlade om.

– Det var väl ingen som trodde att han faktiskt skulle spela för ”Bajen”. Ingen trodde väl heller att det var E-sporten. Då var det bara AEG-vinkeln som fanns kvar, säger Karlsson Öhlin till SVT Sport.

Det är med försiktig entusiasm som Karlsson Öhlin blickar fram emot ett Hammarby med Zlatan som delägare.

– Det är klart det är häftigt men vi vet ännu inte hur det kommer se ut. Jag ser det som ett problem att han bara är en person. Innan så fanns AEG med en styrelse och ett stort företag. En persons åsikt kan bli stark och det kan bli farligt om en person får ett för stort mandat, säger Karlsson Öhlin till SVT Sport.

”Han har uppenbarligen ingen koll på supporterkultur”

Jonas Karlsson Öhlin ser dock tydliga fördelar med Zlatan Ibrahimovic i klubben.

– Jag hoppas han kan komma in med en vinnarkultur och en förmåga att visa hur det funkar för det unga spelare. Det är såklart häftigt för våra akademispelare att ha en så stor förebild inom klubben, säger Karlsson Öhlin.

”Ibra” sa i en intervju med Aftonbladet att han tror att folket i Malmö kommer vara glada för hans skull och uttryckte med säkerhet att MFF:arna inte kommer vara besvikna på honom. Det tyder på stor okunskap kring supporterkultur menar Karlsson Öhlin.

– Har han har uppenbarligen ingen koll på supporterkulturen, säger Bajen Fans ordförande och skrattar.

– Många i kärnan i MFF kommer säkert bli sura.

Jonas Karlsson Öhlin menar att det inte räcker för Zlatan att köpa in sig i klubben för att vinna över alla grönvita hjärtan.

– Vi kommer inte att omfamna Zlatan med all kärlek innan han faktiskt har gjort något för oss.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Zlatan delägare i Hammarby

Mer i ämnet