Zlatan Ibrahimovic blir stor delägare i Hammarby Foto: AEG

Zlatan blir delägare i Hammarby

Uppdaterad
Publicerad

I går lade Zlatan Ibrahimovic upp en mystisk bild i sociala medier. En Hammarbytröja med Ibrahimovic på ryggen skapade rejäla svallvågor av spekulationer. Nu berättar Zlatan för Aftonbladet att han köper in sig som stor delägare i ”Bajen”.

– Jag ska hjälpa Hammarby att bli bäst i Skandinavien, säger Ibrahimovic till Aftonbladet.

En hel fotbollsvärld undrar var Zlatan Ibrahimovic härnäst ska spela fotboll. I går la 38-åringen upp en bild i sociala medier med en Hammarbytröja med Ibrahimovic på ryggen och spekulationerna gick på högvarv. I dag avslöjar Zlatan Ibrahimovic i en intervju med Aftonbladet vad det hela handlar om.

Amerikanska företaget AEG, Anschutz Entertainment Group äger Zlatans f.d klubb L.A Galaxy och även en stor del i Hammarby. ”Ibra” ska köpa 50 procent av AEG Swedens aktier i Hammarby och äger då ensam cirka en fjärdedel av Stockholmsklubben.

Zlatan delägare i Hammarby

– Jag har ju spelat i Galaxy och fått en bra relation med folket från AEG. Då fick jag den här möjligheten att bli partner med AEG och en sån möjlighet går det inte att tacka nej till. Inte till människor som är så lyckosamma i affärer. Dessutom var jag redan länkad till Sverige, säger Zlatan till Aftonbladet.

”Alla ska veta vilka Hammarby är”

Zlatan Ibrahimovic har stora planer med sitt nya samarbete med Stockholmsklubben.

– Jag hade kommit överens med teamet från Hammarby och AEG om att få den här grejen så global som möjligt. Vi skulle synas över hela världen. Inte bara i Sverige utan i hela världen. Alla ska veta vilka Hammarby är och när man ser loggan ska man förstå: det där är Hammarby, säger Ibrahimovic till Aftonbladet.

Många Malmösupportrar hade kanske hoppats på att Malmösonen Ibrahimovic skulle återvända efter avslutad sejour i USA. Det scenariot känns ju långt borta men anfallaren tror inte att relationen till de himmelsblå kommer påverkas märkbart.

ARKIV: Här får Zlatan sin staty (8 oktober 2019)

– Nej, det tror jag inte de blir. Eller jag vet att de inte kommer bli besvikna. Det jag har gjort för MFF kommer vara där för evigt. Det här är en helt annan situation. Det har inget att göra med var min karriär började, säger ”Ibra” till Aftonbladet.

ARKIV: Zlatan om framtiden: ”Vi får se vad som händer” (25 oktober 2019)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Zlatan delägare i Hammarby

Mer i ämnet