Många kom för att hedra den döda 15-åringen Foto: Mikael Nilsson

Många vill hedra den döda pojken på Möllevångstorget

Uppdaterad
Publicerad

Många människor stannar på platsen vid Möllevångstorget i Malmö där den 15-åriga pojken sköts till döds i lördagskväll. Högen med blommor blir större, gråten högre och ljusen formar pojkens namn.

Många människor stannade under söndagen vid mordplatsen, för att lägga blommor, be, gråta eller bara titta.

På kvällen fanns Malmö stads fältarbetare på plats för att trösta gråtande ungdomar som kände de skjutna killarna. En kvinna som bor i kvarteret lägger gråtande ner en ros i den växande högen blommor som omgärdas av brinnande ljus och marschaller.

Dödsskjutningen vid Möllevångstorget

– Han var en jättesnäll kille, jag fattar inte. En tonåring som var vid en pizzeria en lördagskväll, det är så hemskt, säger hon.

De boende i området samlades och ordnade en ljusmanifestation.

När platsen var avspärrad efter skjutningen på lördagskvällen sa en av de boende i huset att det blivit mer öppen kriminalitet på Möllevången under senare år – men att det är här han trivs och vill bo. 

Ytterligare en 15-åring sköts och fördes allvarligt skadad i en privat bil till sjukhuset i Malmö. Enligt polisen är båda pojkarna tidigare kända av polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutningen vid Möllevångstorget

Mer i ämnet