Mordutredningen lider enligt åklagaren av personalbrist. Därmed har förhör med cirka 100–150 personer inte hunnits med ordentligt. Foto: Privat/Per Lärka

100 vittnen till mordet på Karolin Hakim i Malmö ohörda

Publicerad

Mordet där 30-åriga Karolin Hakim i Malmö sköts ihjäl med sitt barn i famnen har skakat Sverige. Men trots löftet från justitieminister Morgan Johansson (S) om att alla tillgängliga resurser skulle sättas in för att gripa de skyldiga, har förhör med runt 100 personer blivit liggande.

Orsaken? Det saknas utredare, rapporterar Kvällsposten.

Mordutredningen lider enligt åklagaren av personalbrist då personer i utredningsgruppen fått andra uppgifter. Därmed har förhör med cirka 100–150 personer inte hunnits med ordentligt.

– De är hörda initialt men har inte fått lämna hela sin berättelse, säger chefsåklagare Pär Andersson till SVT Nyheter.

För få utredare

Antalet utredare är helt enkelt för få, konstaterar han.

– Vi har 4–5 personer som håller förhör i dag och vi skulle behöva vara det dubbla. Vi är för få och det innebär att det kommer att ta längre tid.

På platsen för mordet den 26 augusti fanns även barnets pappa, som misstänks ha blivit utsatt för mordförsök.

En 23-årig man som misstänks för medhjälp till mordet på en kvinna i stadsdelen Ribersborg i Malmö har häktats. Utöver medhjälp till mord och mordförsök är han också misstänkt för medhjälp till grovt vapenbrott.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Mordet på Karolin Hakim

Mer i ämnet