Foto: Richard Lööf

Manifestation för pressfrihet

Uppdaterad
Publicerad

Det kom ett hundratal personer till manifestationen på Stortorget i Hässleholm idag mot tidningen Norra Skånes behandling av journalisten Berit Önell.

En inbjudan hade gått ut till samtliga partier som ställer upp i kommunvalet i Hässleholm. De var välkomna att berätta om sin syn på yttrandefrihet.

Representanter för fem partier nappade: Folkpartiet, Folkets väl, Socialistiska Partiet, Miljöpartiet och Vänsterpartiet. Men de partier som anklagas för att ha lagt sig i tidningens jounalistik fanns inte representerade.

Medier

Lågvattenmärke

– När man inte kan komma som en demokratisk politiker till ett torgmöte och prata om pressfrihet, då är det lågt, säger Henrik Edman, en av arrangörerna.

Mötesdeltagarna började i slutet av mötet att applådera för att representanter från de övriga partierna, som stod vid sina valstugor alldeles intill, skulle komma fram. Men också det var förgäves.

Det var Gruppen för Oberoende press som arrangerade manifestationen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Medier

Mer i ämnet