Polisen utanför Malmö C i samband med dramat i måndags. Foto: Johan Nilsson/TT

Hotfulle mannen på Malmö central begärs häktad

Uppdaterad
Publicerad

Mannen som hotade att spränga Malmö centralstation på måndagen har begärts häktad för grovt olaga hot.

Det var i måndags som den 44-årige mannen befann sig på Malmö C och uppgav att han hade väskor med vapen och sprängmedel. Mannen sköts i båda benen av polisen. Väskorna sköts sönder av bombtekniker och innehållet visade sig vara ofarligt.

Yrkar på psykiatrisk undersökning

Mannen anhölls på måndagen och på onsdagen begärdes han häktad. Chefsåklagare Pär Andersson förklarar mannens beteende som förvirrat. Dels baserat på övervakningsfilmer han tittat på från händelsen i måndags och dels på samtalen med honom i efterhand.

– Den här mannen är förmodligen psykisk instabil. Det har tidigare spekulerats kring att han agerat för att han ville bli skjuten. Det ser inte jag som en säker slutsats. Jag kommer yrka på att mannen ska genomgå en rättpsykiatrisk undersökning, säger Pär Andersson till SVT.

Enligt mannens advokat Soroush Shahram så nekar mannen till brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.