Foto: TT/SVT montage

Mannen på tåget i Skövde försvann från sjukhus i Lund

Publicerad

Den okände man som polisen fann på ett tåg från Malmö till Skövde på lördagen, hade försvunnit från en avdelning vid Skånes universitetssjukhus i Lund. Det bekräftar sjukhusets chefsläkare på tisdagen.
– Personer som inte kan ta hand om sig själva, måste vi kunna ta hand om, säger Sven Karlsson, chefsläkare på SUS, till SVT.

När tåget från Malmö rullade in till Skövde station klockan 10.38 i lördags, klev alla passagerare av. Alla utom en man. Mannen, som var i 80-årsåldern, visste inte var han kom ifrån och uppmärksammades av tågpersonalen när han klev ombord.

Senare kunde mannen identifieras och nu vet man att han försvunnit från Skånes universitetssjukhus i Lund.

– Vi har startat en utredning för att få reda på vad som har hänt. Jag kan inte gå in på det, innan utredningen är klar, säger chefsläkare Sven Karlsson.

Bor på ett vårdhem i Höör

Mannen bor på ett vårdhem i Höör, men var under tillfället han försvann inlagd på sjukhuset i Lund.

– Vi ser väldigt allvarligt på händelsen. Personer som inte kan ta hand om sig själva, måste vi kunna ta hand om, säger Sven Karlsson, chefsläkare vid Skånes Universitetssjukhus i Lund.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer