Maskerade ungdomar i bråk i Kristianstad – flera gripna

Uppdaterad
Publicerad

Ett stort bråk med maskerade ungdomar har brutit i Kristianstad under eftermiddagen. Två personer greps misstänkta för våldsamt upplopp och en person blev omhändertagen.

Dagen efter torsdagskvällens misstänkta mord på Gamlegården i Kristianstad har det varit oroligt i staden.

Under eftermiddagen larmades polisen till Stora torg i centrala Kristianstad efter att ett stort bråk brutit ut med maskerade ungdomar.

En polispatrull tillkallade förstärkning efter att flera av ungdomarna började kasta smällare i närheten av dem. Två personer har gripits misstänkta för våldsamt upplopp.

– Det är flera ungdomar som maskerar sig och smäller smällare och tänder facklor i närheten av en polispatrull som befinner sig på platsen i ett annat ärende, säger Kim Hild, presstalesperson vid polisen.

Ungdomarna är, enligt polisen, hockeysupportrar och rörde sig senare mot ishallen där Kristianstad har seriepremiär i Hockeyallsvenskan mot Almtuna.

Polisen orsakade själva smällarna

Tidigare under fredagseftermiddagen larmades polisen till NTI-gymnasiet efter att man fått in samtal om höga smällar, samt att några män skulle ha försökt ta sig in på skolan.

Tre maskerade män sågs vid skolan i samband med larmet och skolan beslutade sig för att inrymma eleverna, rapporterar Kristianstadsbladet.

– Det kom ut en maskerad man från en restaurang, och sen åkte de i väg på en skoter, säger rektorn till tidningen.

I samband med larmet från gymnasiet hördes en hög smäll i området.

– Det var vi själva som använde oss av så kallade distraktionsgranater i ett annat utredningsärende, men det är ingen fara för allmänheten, säger polisens presstalesperson Kim Hild.

Hade utredningsärendet att göra med gårdagens misstänkta mord?

– Jag förstår att du ställer den frågan, men det är för tidigt att säga, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.