Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Under måndagskvällen skadades tre poliser i samband med ingripanden i Malmö. Den ene polismannen skadades vid ingripandet på Max personalfest, berättar Mathias Nilsson, polisområdeschef Malmö Norr. Foto: Mikael Nilsson och Firas Razak

Max personalfest i Malmö spårade ur – polis och vakt skadade

Uppdaterad
Publicerad

En polis och en ordningsvakt skadades i samband med ett ingripande på restaurangkedjan Max personalfest i Malmö på måndagskvällen.

Två anställda greps och har nu stängts av från jobbet.

Det var en fest som Max anordnade för personal från flera olika restauranger i regionen. Men vid midnatt blev det stökigt och en ordningsvakt tillkallade då förstärkning. När polis kom till platsen pågick ett rejält bråk och vid ingripandet skadades en vakt och en polis.

– Det var en hektiskt kväll för polisen under gårdagen. I bråket i lokalen blev en polis slagen och förd till sjukhus, säger Mathias Nilsson, polisområdeschef Malmö Norr.

Två män i 20-årsåldern greps misstänkta för våld mot tjänsteman. Båda är nu också avstängda från sina jobb på Max, vilket Aftonbladet var först med att berätta.

”Får absolut inte hända”

– Vi ser extremt allvarligt på händelsen och det är något som absolut inte får hända, skriver Helena Stenqvist, presskontakt på Max, i ett mejl till SVT Nyheter Skåne.

De båda männen är avstängda i avvaktan på både polisutredningen och den internutredning som Max ska göra.

Tidigare under kvällen hade polisen även tillkallats till ett sjukvårdsärende i en lägenhet där två poliser blev nedslagna.

– De skadade poliserna är ömma, stela, mörbultade men under omständigheterna så mår de bra, säger Mathias Nilsson.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Bråket på personalfesten gjorde att polisen skickade flera enheter. En polisman och en ordningsvakt skadades och två unga män greps för våld mot tjänsteman. Foto: Mikael Nilsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.