MaxJenny Forslund är designern från Vik, som gillar att jobba med färger. Foto: Patrik Cegrini

Maxjenny – färgstark skånsk designer

Uppdaterad
Publicerad

Maxjenny Forslund är designern som är uppvuxen i Vik utanför Simrishamn. Hennes egen klädbutik hittar du i Köpenhamn. En av dem som fått upp ögonen för Maxjennys kläder är Madonna.

Hon har tidigare designat möbler och skor, men nu har hon sitt eget klädmärke. Att vänta på inspiration är inte hennes melodi.

– Jag vaknar varje morgon full av energi och ska bara få utlopp för allt, säger Maxjenny Forslund till SVT Nyheter Skåne.

Vägrar följa trender

Att jobba med färger är hennes signum.

– Jag vet att vissa färger påverkar mer än andra, men jag vill inte tänka på det utan jag går på känsla. Det är en hårfin skillnad när man jobbar med färg, men man vet när man hittar den rätta nyansen, säger Maxjenny Forslund.

Maxjenny Forslund. Foto: Patrik Cegrini

Hon vägrar följa trender och färger som är ”inne” just nu.

– Jag behöver inte förhålla mig till färger och mönster. Jag vet vad jag är bra på och det ska jag fortsätta med. Jag ska inte anpassa mig till någonting jag inte är och jag fattar fortfarande inte hur alla kan komma fram till samma rosa nyans, säger Maxjenny Forslund.

Madonnas stylist ringde upp

En som har fått upp ögonen för hennes stil är Madonna. Maxjennys kläder var nämligen med i ett av Madonnas videos.

– Madonnas stylist hade sett mina grejer i ett modemagasin och ringde upp. Hon bad mig att skicka lite kläder till dem, så min man packade ner det.

Madonna. Foto: Thoko Chikondi/AP

Hon uttrycker en enorm glädje och snabbhet. Hon beskriver det som ett färgglatt kaos och vill få kvinnor att våga mer.

– Jag vill plocka fram den inre hjältinnan. Att kvinnor skall våga mer. På något vis stärka, så att man blir rak i ryggen, säger Maxjenny Forslund.

Foto: Patrik Cegrini

Kärlek förflyttar berg

Som liten cyklade hon runt i hennes föräldrars egendesignade hus, som var fullt med konst. Intresset för färg vaknade tidigt i kontrast till barndomshemmets vita väggar.

Kärlek är grunden för Maxjenny och det är utifrån kärleken som hon arbetar. Allt började med hennes mamma.

– Hon är en enormt generös person. När man träffar vissa människor som ger mycket kärlek, då blir man hög på kuppen. Det är ett bränsle som gör att man kommer vidare. Kärlek förflyttar berg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.