En allvarlig trafikolycka inträffade i Malmö under fredagskvällen. Foto: Mikael Nilsson

Två män döda i mc-olyckor i Skåne

Uppdaterad
Publicerad

Två mc-förare har avlidit i sviterna efter olyckor i Skåne på fredagen. En man i 35-årsåldern omkom efter krockat med en stolpe i Malmö. I Svedala omkom en man i 30-årsåldern efter kolliderat med en bil vid en rondell.

SOS Alarm fick larmet om olyckan i Malmö vid 20.39 på fredagskvällen. Enligt räddningstjänsten ska en motorcyklist ha kolliderat med en stolpe.

– En olycka har inträffat i korsningen Nobelvägen – Sallerupsvägen. Mc-föraren är allvarligt skadad och på väg till sjukhus, säger Gustaf Sandell, inre befäl vid räddningstjänsten Syd.

Vid 21.20 var räddningstjänsten kvar på platsen och delar av Nobelvägen fortfarande avstängd.

– Vägen spärrades av i samband med olyckan och framförallt i norrgående riktning mot Sallerupsvägen. Men vi är snart klara på platsen, säger Gustaf Sandelll.

Strax före midnatt bekräftar polisen på sin hemsida att en man i 35-årsåldern har avlidit till följd av sina skador.

Polis och räddningstjänst på plats vid en mc-olycka i Malmö under fredagskvällen. Foto: Mikael Nilsson

Ytterligare en olycka – man död

Tidigare under kvällen, klockan 18.23, inträffade en allvarlig olycka vid en rondell på väg 108 vid Svedala. Det är oklart vad som orsakade olyckan men mc-föraren fördes från platsen i ambulans.

– Han är införd till Skånes Universitetssjukhus i Lund, berättar polisens pressinformatör Katarina Rusin.

Efter midnatt mot lördagen uppgav polisen att föraren, en man i 30-årsåldern, har avlidit.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.