MC-förare avled efter svår olycka i Lomma

Uppdaterad
Publicerad

En motorcyklist, en man i 30-årsåldern, fördes till sjukhus efter en allvarlig olycka i Lomma kommun, sent på torsdagskvällen. På fredagsmorgonen kom beskedet att han avlidit

Det är inte helt klart vad som har orsakat olyckan, men den information som polisen har är att motorcykeln har kört på ett rådjur och sedan krockat med en personbil.

Ytterligare två personer, en till motorcyklist och föraren till bilen som var inblandad i olyckan, har förts till sjukhus men utan fysiska skador.

– Det kommer att ske en noga dokumentation på plats. Vi har helikopter i luften som tar bilder, det ska redas ut vad om har skett i detalj, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson vid polisen i region Syd.

Om det handlar om ett rådjur eller något annat inte är inte bekräftat.

– Men vi hanterar det ändå som att det kan ha skett eftersom ett djur kan springa omkring skadat, så det är jägare på väg till platsen, säger Lundqvist.

Olyckan skedde på E6 i höjd med Flädie strax före klockan 23. Vägen var helt avstängd under räddningsarbetet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.