Mc-gäng hyr Folkets Park i Sjöbo

Publicerad

I helgen hyrs Sjöbo Folkets Park av Cobra Mc, en underavdelning till Bandidos. Men enligt Folkets Parks ordförande Mats Nilsson var han inte medveten om att gruppen är lierade med Bandidos.

Cobra mc huserar i Sjöbo Folkets Park från torsdag till söndag och redan nu är parken klädd i insynskyddande svart tyg, skriver Ystads Allehanda.

Enligt kommunpolisen i Sjöbo är det flera som uttryckt sitt ogillande över att Cobra mc får hyra parken under fyra dagar och tyckt att uthyrningen ger en negativ bild av Sjöbo.

Man kommer från polisiärt håll att följa gängets förehavanden under helgen, då ett större event kommer att hållas på lördagen med fler klubbar som ska delta.

Mats Nilsson, som är ordförande i Sjöbo Folkets Park, menar dock att han inte visste att Cobra mc är en underavdelning till Bandidos, som enligt polisen är att betrakta som en kriminell organisation.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.