Medaljregn i Lund – 300 barn blev vinnare

Det är inte alla lopp som kan skryta med medalj till alla tävlande i dessa OS-tider, men på Barnvasaloppet i Lund var det fullt möjligt.

Det är inte bara i OS i Sydkorea det regnar medaljer. I Lund tog idag bortåt 300 barn hem guldet! Detta i samband med Barnvasaloppet i Stadsparken, där skidlöpare mellan 5 och 10 år gjorde upp på en 500 meter lång sträcka.

Ebba, sju år, var en av alla som fick medalj. Foto: Liudmyla Tereshchenko

Tävlingen körs två gånger om året, under såväl jul som sportlov, och i potten fanns förutom medaljer och diplom också 25 liter blåbärssoppa.

Bland dem som kom i mål fanns Ebba, sju år, som stolt visade upp sin guldmedalj.

– Jag fick den efter att jag hade kört alla varven. Alla får det för att man har varit duktig, sa hon.

Efter alla gjorda varv tyckte tioårige Noah att banan hade varit rätt så lång men framför allt rolig.

Noah tyckte banan var lång. Men rolig. Foto: Liudmyla Tereshchenko