Zlatan Ibrahimovic var på plats på Swedbank Stadion under Malmö FF:s avslutande guldfirande. Foto: Bernard Mikulic/SVT

Malmö FF firade de 20 gulden – Zlatan var på plats

Uppdaterad
Publicerad

Efter slutsignalen mot Häcken började Malmö FF firandet av de historiska 20 SM-gulden. Guldhjältar från första SM-tecknet 1944 till årets 2017 hyllades och Zlatan Ibrahimovic var på plats.

Klicka i rutan i det högra hörnet för att se alla bilder.

Med årets överlägsna serieseger blev Malmö FF enda fotbollsklubb i Sverige med 20 SM-guld på meritlistan.

I söndagens match mot Häcken på Swedbank stadion ville mästarna avsluta snyggt och tangera det allsvenska poängrekordet på 67 poäng som klubben själv slog 2010. Men det blev förlust med 2-1 i säsongsavslutningen.

LÄS MER: Zlatan delade ut Lennart Johansson pokal

Berget bjöd på konstmål

Matchen blev den sista MFF:arna Anton Tinnerholm och Magnus Wolf Eikrem som är på väg bort från klubben. Jo Inge Berget har ett utgående kontrakt bjöd hemmapubliken på ett makalöst konstmål – en cykelspark i krysset – i vad som var norrmannens sista match i MFF-tröjan.

– Det blev ett snyggt mål. Vi hade en del målchanser och sen försökte jag mig på den svåraste av dem. Det känns bra att göra mål i avslutningen, även om vi skulle ha haft tre poäng, säger han till C More efter matchen.

Malmö FF firar de 20 SM-gulden på Swedbank stadion. Foto: Bernard Mikulic/SVT

Zlatan lämnade över pokalen

Efter slutsignalen började klubben firandet av alla SM-guld med att kalla in och hylla guldhjältar från förr på Swedbanks innerplan. Niklas Skoog, Pontus Jansson, Roland Andersson, Roy Andersson, Jan Möller, Staffan Tapper, Allan Kuhn och Åge Hareide var några av alla MFF-profiler som hyllades, en representant för varje guldår.

TV: Här får MFF SM-bucklan av Zlatan

Sedan var det dags för årets guldlag att höja Lennart Johanssons pokal, som lämnades över till lagkaptenen Markus Rosenberg av Zlatan Ibrahimovic.

Markus Rosenberg och Malmö FF fick ta emot bucklan av Zlatan Ibrahimovic. Foto: Bernard Mikulic/SVT
Anton Tinnerholm eldade på Malmöklacken en sista gång. Foto: Bernard Mikulic/SVT
Jo Inge Berget avtackades av Malmöfansen. Foto: Bernard Mikulic/SVT
Erdal Rakip med Lennart Johansson pokal och sitt fjärde SM-guld för Malmö FF. Foto: Bernard Mikulic/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.