Zlatan delade ut Lennart Johanssons pokal

Uppdaterad
Publicerad

Jo Inge Berget fick avsluta säsongen med ett drömmål i Malmös förlust mot Häcken – inför ingen mindre än den gamla Malmöspelaren Zlatan Ibrahimovic, som även fick dela ut Lennart Johanssons pokal.

– Det är en speciell känsla att inte avsluta med vinst, men det kan vi inte tänka på nu, säger Markus Rosenberg till C More.

Mesta mästarna Malmö FF har sedan länge säkrat sitt 20:e SM-guld. I allsvenskans sista match krigade Häcken för en Europaplats och öppnade också målskyttet mot de svenska mästarna. Den långa finska landslagsmannen Juhani Ojala hittade högst på en hörna och gjorde sitt tredje mål för säsongen.

LÄS MER: Bildspel från Malmös firande med Zlatan

Drömmål av Berget

Häcken drygade ut sin ledning men det mest anmärkningsvärda i andra halvlek var Jo Inge Berget som stod för ett av allsvenskans vackraste mål. Norsken fick till en bicicleta i straffområdet som välplacerat seglade in i nät.

– Ett snyggt mål. Jag hade lägen i första som jag inte satte så det känns kul att sätta det svåraste läget, säger Berget till C More.

Foto: BERNARD MIKULIC/SVT

”Speciell känsla”

Häcken vann med 2–1, men i och med att Djurgården tog tre poäng mot Kalmar, knep inte Häcken någon Europaplats ändå.

– Det är en speciell känsla att inte avsluta med vinst, men det kan vi inte tänka på nu. Vi har firat en hel del i efter SM-guldet blev säkrat och i de andra matcherna har vi gjort det bra, säger Markus Rosenberg till C More.

Zlatan Ibrahimovic räckte över Lennart Johanssons pokal. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.