MFF:s tränare Jon Dahl Tomasson säger att laget vill vinna SM-guldet men att alla matcher är viktiga. Foto: Per Danielsson / TT

MFF:s kamp om SM-guldet och Champions Leaguespel

Uppdaterad
Publicerad

Malmö FF anför i en glödhet kamp om SM-guldet och spelar samtidigt i Champions League. Klarar skåningarna av tvåfrontskriget?

– Vi vet hur svårt det är, men vår ambition är att lyckas, säger tränaren Jon Dahl Tomasson.

Efter den senaste omgången av allsvenskan står trion Malmö FF, Djurgården och AIK alla på 44 poäng – och där bakom skuggar Elfsborg på 42 poäng.

På söndag väntar Varberg borta för MFF, men innan dess ställs skåningarna mot Chelsea på bortaplan i Champions League. Inför onsdagskvällens match fick MFF-tränaren Jon Dahl Tomasson frågan vilken av veckans matcher som är viktigast.

”En mästarklass”

– Det är en väldigt bra fråga. Vi har en ambition att göra det så bra som möjligt i Champions League. Vi gjorde det omöjliga att kvalificera oss hit och säkrade klubbens finanser för många år framåt. Det är en mästarklass i internationell fotboll där vi kan utvecklas som spelare och som klubb, säger Jon Dahl Tomasson på en presskonferens i innandömet av Stamford Bridge.

– Vi vill vinna SM-guldet också. Så alla matcher är viktiga, men att spela sex matcher på 18 dagar är väldigt mycket, säger han vidare.

MFF är ensamma i Sverige på 2000-talet om att lyckas vinna SM-guld samma år som man spelar gruppspel ute i Europa (2014).

– Vi vill förändra det. Vi vet hur svårt det är, men vår ambition är att lyckas, säger Tomasson.

Mot Chelsea får MFF klara sig utan den danske yttern Søren Rieks, som missar matchen på grund av familjeskäl.

Ligger sist i gruppen

Mittbacken Anel Ahmedhodzic är avstängd och Oscar Lewicki är skadad sedan en tid tillbaka. Trion Ola Toivonen, Felix Beijmo och Jonas Knudsen dras med långtidsskador.

Malmö ligger sist i grupp H av Champions League efter två raka storförluster mot Juventus och Zenit S:t Petersburg. Juventus toppar gruppen på sex poäng medan Chelsea och Zenit står på tre poäng vardera.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.