Michael Sandin avgår

Uppdaterad
Publicerad

Michael Sandin (M) meddelade på torsdagskvällen att han avgår som regionråd och lämnar samtliga politiska uppdrag i Region Skåne.

Samtidigt meddelade han även att han inte är tillgänglig för omval till Regionfullmäktige i valet 2014.

– Jag saknar i nuläget den ork och kraft som krävs för att jag ska komma tillbaka som sjukvårdsansvarigt regionråd. Samtidigt vill jag bespara mitt parti den prövning som min kandidatur kan innebära. Jag uppskattar mycket det varma stöd som jag den senaste tiden har fått av vänner, kollegor och väljare, säger Michael Sandin i ett pressmeddelande.

– Vi är i förtroendebranschen och det som har hänt har så klart skadat hans förtroendet för honom, säger Lars-Ingvar Ljungman förbundsordförande för Skånemoderaterna till Sydnytt i kväll och tillägger:

– Jag tycker det är ett riktigt beslut.

Alkoholproblem

Det var efter Uppdrag Gransknings reportage om Staffanstorps kommuns resor till fastighetsmässan i Cannes som Michael Sandin berättade om sitt tilltagande alkoholproblem. I reportaget framkom att det dracks stora mängder alkohol på skattebetalarnas bekostnad.

Sandin tog på sig ansvaret för den dryckeskultur som funnits i samband med Staffanstorpspolitikernas representation, inte bara vid resorna till Cannes.

Sandin har varit sjukskriven sedan början av oktober och i kväll meddelade han alltså att han slutar som politiker.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Spritnotor i Staffanstorp

Mer i ämnet
Mer Skåne
Mer Nyheter